Kamerás rendszer tervezés, telepítés

A kamerás megfigyelő rendszer elsősorban ipari létesítmények, irodakomplexumok, közüzemek és üzletek megfigyelésére szolgáló berendezés, opcionális archiválási lehetőséggel. Az ipari rendszereken túl lakossági ügyfeleink számára is változatos kínálattal állunk rendelkezésre.

Legyen szó csupán néhány eszköz telepítéséről vagy akár több száz kamerát számláló rendszerről, tapasztalt kollégáink megtalálják ügyfeleink igényeknek leginkább megfelelő megoldást.

Kamerás rendszerek tekintetében két lehetőség áll rendelkezésre

1. AHD (analóg HD) kamerás rendszer:

Mikor ajánljuk, hogy AHD kamera rendszer kerüljön kiépítésre? Főleg abban az esetben, hogyha régi kültéri vagy beltéri kamerarendszerét költséghatékonyan szeretné lecserélni a meglévő kábelezés felhasználásával. Új rendszer kiépítésénél is érdemes megfontolni az AHD technológia alkalmazását, de tudomásul kell venni annak korlátait. Ezek a korlátok például a kamera felbontás nagysága, a képminőség. Az analóg kamerák működésének legfőbb jellemzője, hogy fizikai (összekötött) hálózatot alkotnak egymással a rendszer alkotóelemei. A központi rögzítő egységre, a DVR-re csatlakoznak az analóg HD kamerák kábellel.

2. IP kamerás rendszer:

Egy IP kamerarendszer alapja az az informatikai hálózat, amin keresztül a kamerák és a videórögzítő (NVR) vagy a szerverszámítógép között a digitális adatforgalom megtörténik. Nagyon fontos, hogy miként alakítjuk ki és hogyan méretezzük a szóban forgó hálózatot. Az IP kamerák ethernet vezetékkel (egyszerű internetes, LAN vezetékkel) csatlakoznak a hálózatra, amelyek továbbítják a videó és hangfelvételt, és egyben ellátják energiával a berendezést is. Az IP kamerák a rögzítendő képet már önmagukban digitális formában kódolják, majd azt a kialakított informatikai hálózaton és az interneten keresztül továbbítják a világ bármely pontjára, így akár okostelefonunk képernyőjére is. A megfigyelt területről küldött képeket Ön azonnal, élőben megtekintheti, vagy akár rögzítheti is. Az IP kamerák legfőbb előnye - a felbontás és a kép minősége -, hogy garantálja a felhasználó számára a részletek észrevételét és lehetővé teszi a felvételre való nagyítást is, a fényerő minőségének változása nélkül.

Gazdaságos és megbízható megoldást nyújt a PC-alapú videó-megfigyelő rendszer, ami megfigyelésre és rögzítésre is alkalmas. Cégünk a PC alapú kamerás rendszert irodaházak esetén gyakran alkalmazza, ahol akár 50-150 db kamera felszerelésére, azok képeinek rögzítésre van igény.

Az adatvédelmi törvény értelmében, amennyiben a kamerák részben közterületet (utca, szomszéd telek) figyelnének meg, úgy a kamerák képeit lehetőségünk van kimaszkolni (kitakarni).

A kamera látószöge

Minden kamera alapvető része az objektív. Bonyolult szerkezetének köszönhetően a kamera képes a valós képet rögzíteni. Ezért a megfelelő objektív kiválasztásának döntő hatása van a kamera által rögzített kép minőségére. A látószög azt határozza meg, hogy mekkora szögben lát a kamera.

Felbontás Felbontás pixelben Képpont
CIF 0.086 Mpx 360 x 240
VGA 0.307 Mpx 640 x 480
D1 0.345 Mpx 720 x 480
960H 0.460 Mpx 960 x 480
HD 1 Mpx 1280 x 720
FullHD 2 Mpx 1920 x 1080
3 Mpx 3 Mpx 2048 x 1536
5 Mpx 5 Mpx 2592 x 1944
4K 8 Mpx 3840 x 2160
12 Mpx 12 Mpx 4608 x 2592
16 Mpx 16 Mpx 4872 x 3248
29 Mpx 29 Mpx 6576 x 4384

GeoVision kamerás rendszer

PC alapú IP kamerás rendszer, kültéri/beltéri kamerákkal, legyen az dome, kompakt kamera, vagy 360°-os panoráma kamera (fisheye). A GeoVision nagy választékú DVR kártya, IP kamera és Hibrid rendszerei mellé számos videó analitikára épülő szoftveres megoldást is kínál. Díjnyertes GV sorozatú IP-kamerák modellek és funkciók széles skáláját kínálják 1,3 megapixeltől 12 megapixelig, amelyek kiváló videóminőséget és videóelemzést biztosítanak a professzionális felhasználók számára. A GeoVision alapvető értéke a házon belüli videókezelő szoftverben rejlik, amely zökkenőmentesen tud működni GeoVision IP-kamerákon, A beépített videóelemző szoftverplatform különféle feladatokat hajt végre, beleértve, de nem kizárólagosan, az arcfelismerést, a manipulációs riasztást, a felügyelet nélküli objektumészlelést, a hiányzó tárgyak észlelését, az intelligens keresést stb.

A hagyományos rendszereken túl további ágazatokra specializálódott:

  • Timelapse beruházás-megfigyelő szolgáltatás: Webes alapú online beruházás-megfigyelés
  • GeoVision Rendszám és Autótípus felismerés: Rendszámfelismerő kamerák széles választéka biztosítja ügyfeleink különböző igényeinek kielégítését. A magyar rendszámok felismerése mellett a külföldi rendszámok azonosítása esetén is nagyfokú pontosságra képes.

Videosec kamerás rendszer

Intelligens DVR (analóg HD) vagy NVR (IP) alapú kamerás rendszer, mely nem csak folyamatos képrögzítést végez, hanem különféle eseményeket is képes felismerni (mozgásirányok, vonalátlépés, behatolás, forgalom stb.) azaz intelligens képanalízist képes elvégezni. A termékcsaládot fixfókuszú és motorizált lencsés csőkamerák, fixfókuszú és motorizált varifokális dómkamerák, valamint PTZ kamerák alkotják, folyamatosan bővülő modellválasztékkal. A már raktárról kínált 2 MPixel és 4 MPixel felbontású kamerákat hamarosan 4K/8 MPixel felbontású modellek egészítik ki.

Dahua kamerás rendszer

A Dahua Technology elkötelezte magát amellett, hogy élvonalbeli technológiákat és termékeket kínáljon, például több érzékelős panorámakamerákat, éjjel is színes képet biztosító megoldásokat, hőkamerákat, ill. kifejlesztette az ePoE technológiát. Több termékszint áll rendelkezésre a különféle igények kielégítésére. A DAHUA ePoE technológiája 800 méter feletti teljesítmény-, videó-, hang- és vezérlőjelek átvitelét éri el Cat5e kábelen. Rugalmas beállítási lehetőségeivel (800m-10Mbps vagy 300m-100Mbps) kiválóan alkalmazható bármilyen megbízói igénynél. Lehetővé teszi az eszközigény, valamint a telepítési költségek csökkentését és a többletmunka kiküszöbölését. Kiválóan alkalmazható nagy terek, pl. raktárak, kültéri parkok, naperőművek megfigyeléséhez, melyek esetében általában arra van igény, hogy 100 méternél nagyobb távolságokban elszórtan kerüljenek telepítésre a kamerák.

PROVISION-ISR kamerás rendszer

Az izraeli PROVISION-ISR azzal a céllal jött létre, hogy kielégítsék a középkategóriás CCTV piac igényeit, természetesen magas minőségű termékekkel. Izraelben szükségszerűvé vált a biztonságtechnika magas színvonalú fejlesztése, mivel sz ország évtizedeken keresztül ki volt téve a terrorizmus fenyegetéseinek. A PROVISION-ISR ezért a CCTV megoldásokra specializálódott egyre magasabb színvonalú fejlesztéseivel, A szoftverek és az applikációk követik a legújabb trendeket, figyelik a technológia piacán bekövetkező változásokat.

Amennyiben kérdése merül fel, vagy további információra van szüksége, forduljanak kollégáinkhoz bizalommal!

Keresse kollégánkat:

Patányi Péter
patanyi@fulltech.hu
+36 30 9469 966
Kocsy Tamás
kocsyt@fulltech.hu
+36 30 9011 888
fulltech@fulltech.hu
+36 88 422 633